KISIRR

Kısır yapmasını bilmeyen yoktur heralde, herkesinde kendine göre bir kısır tarifi vardır mesela genelde domates konmaz ama bende domatessiz yiyemem buyrun buda benim kısır tarifim…Ölçü vermeyeceğim herkes göz kararı ayarlar zaten)))

KISIR
Malzemeler:

İnce bulgur
Domates salçası
Biber salçası
Taze soğan
Maydonoz
Sivri biber
Taze nane
Domates
Tuz,karabiber,kırmızı biber,pul biber,kimyon
Limon
Nar ekşisi
Sıvıyağ

Yapılışı:
Bulgur az sıcak sudan geçirilip iyice süzüldükten sonra üzeri örtülüp dinlenmeye bırakılır.
Dinlenen bulgur derin bir kaba alınarak üzerine domates ve biber salçası eklenip iyice karıştırılır,soğan,maydonoz,nane,biber kıyılıp eklenir domates doğranıp ilave edilir ve baharatlar,sıvıyağ,tuz,limon,nar ekşiside ilave edilip karıştırılır marul yapraklarıyla süslenmiş servis tabağına alınır.
Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s