MUZLU RULO PASTA

MUZLU RULO PASTA
Malzemeler:
Pandispanyası için:
4 Yumurta
6 Yemek kaşığı şeker
9 Yemek kaşığı un
1Paket Kabartma tozu

Kreması:
2 Kutu Krema
2Yemek kaşığı şeker
2Paket krema sertleştirici
2Adet muz

Yapılışı:
Yumurtalar mixerle çırplıp şeker eklenir beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve un,kabartma tozuda ilave edilip çırpılır.
Kare fırın tepsisine yağlı kağıt serilerek kek dökülür ve önceden ısıtılmış 170-180 dereceli fırında çok fazla üzeri kızarmadan 15-20dk.kadar pişirilir.
Fırından alır almaz kağıtla birlikte pandispanya rulo şeklinde sarılıp bu şekilde bekletilir..
Diğer tarafta krema,şeker,krema sertleştirici çırpılarak krema hazırlanır..
Rulo yapılmış pandispanya açılıp kağıttan ayrılır ve üzerine kremanın bir kısmı sürülüp soyulmuş muzlar bütün olarak uzunlamasına yerleştirilir ve rulo yapılır.Pastanın üzerinede kalan krema sürülüp istenilen şekilde süslenir..
Afiyet olsun..

38 thoughts on “MUZLU RULO PASTA

  1. canım serapçım bu pasta sanki seni anlatmış.hem şık hem mütevazi..süsleme, görüntü,sunum harika..emeğine sağlık..o tabaktaki pastayı yemek vardı…:(
    sevgilerimle..

  2. ellerie sağlık arkadaşım:))çok lezzetli ve güzel görünüyor :))ilk fırsatta denemek isterim tariflerin için teşekkürler:))

  3. ellerinize sağlık bende bu aralar bir rulo pasta yapmak istiyorum ama bakalım ne zaman…kendinize iyi bakın.

  4. canım ellerine sağlık ben bu pastayı kıvırmayı bir türlü beceremiyorum mutlaka bir yerden kırılıyor seninki muhteşem olmuş sevgiler

  5. Süslemesine bayıldım Serapcığım… Pandispanya yaparken bende seninkine benzer bir tarif uyguluyorum. Sonuç çok başarılı oluyor… Senin pasta da eminim çok lezzetli olmuştur. Yalnız sana bir sorum olacak krema pudraşekeriyle çırpıldığında tadı nasıl oluyor. Ben kremayı kaynatıp çikolatayla ganaş hazırladığımda ağır geliyor. Burda nasıldır merak ettim…

    Ellerine sağlık canım öpüyorum…

  6. Çok nefis bir pasta olmuş,ellerine sağlık..Fakat üzerindeki dekor çikolatalar beni çok çekti..Afiyetler olsun Serap’cığım..

    Sevgiler..

  7. Cevabın için teşekkürler Serapcığım tozşeker dikkatimden kaçmış olmalı. Genelde diğer bloglarda pudra şekeriyle çırpıldığını okumuştum ondan aklımda kalanı yazmışım… Vanilya ve şeker ikilisini denemeliyim… Tekrar teşekkürler… Sevgiler…

  8. Cevabın için teşekkürler Serapcığım tozşeker dikkatimden kaçmış olmalı. Genelde diğer bloglarda pudra şekeriyle çırpıldığını okumuştum ondan aklımda kalanı yazmışım… Vanilya ve şeker ikilisini denemeliyim… Tekrar teşekkürler… Sevgiler…

  9. serabım canım benım..
    sen geldın ben gıttım herhalde..
    sonunda kavustuk:))
    ozledım valla:)
    tarıflerını de..
    rulo pastan harıka olmus hayatım..
    susleme de harıka..
    ellerıne kollarına saglık..
    umarım tatılın de guzel gecmıstır..
    aıleyle bırlıkte olunca heryer guzel valla:))
    opuyorum canım benım..
    gorusuruz ınsallah..

  10. amanda ne güzel süslemis pastasini arkadasim,cok güzel görünüyor tek kelimeyle harika olmus eline saglik canim

  11. Serap ım,
    Pasta uzmanı arkadaşım benim, muhteşem pastalarından biri daha, elelrine sağlık canımcım..Ama alttaki yazını okyunca dedimki peki Serap hala neden resmin tam ortasına ismini flu olarak koymuyor? Hiç olmazsa resim hırsızlarının hırsız oldukları farkedilir böylece..! Geçmiş olsun güzelim yaaa, can sıkıcı gerçekten..(Resim programı istersen tavsiye edebilirim,..)
    Benim blog kaç gündür açılmıyordu o yüzden mimlemişsin beni vallahi burada gördüm şimdi..En kısa zamanda yanıtlarım hayatım, çok öpüyorum seni, sevgiyle iyi geceler:)))

  12. Serapim harika olmus canim rulo pastan birde muzlu bayilirim .Cayimin yanina bir dilim aliyorum.
    ellerine emeklerine saglik.

    Kucak dolusu sevgilerrr.

  13. serapcim 2 haftadir hep rulo pasta yapayim diye yolla cikiyorum baska pastalar cikiyor ortaya muzlusu en cok sevdigimdir ellerine saglik sevgiler

  14. slm bende alm. yasiyorm ama alm. bilmyrm yardmci olacak kimsemde yok krema sertlestrc ve gida boyasnin almncda adi ne quark labne peynr yerine kullanlrmi yardmci olrsan cok sevinirm

  15. Sevgili adsız ziyaretçime:)
    Öncelikle ziyaretiniz için çok teşkr ederim herzaman beklerim..
    Krema sertleştirici(Sahnesteif)
    Gıda boyası(Speise Farbe)
    quarkı sormuşsunuz birde labne peyniri yerine ben kullanmadım hiç ama kullananlar var o daha çok süzme yoğurt tarzı olduğundan ben labnenin yerine onu tercih etmiyorum..umarım yardımcı olabilmişimdir..kocaman sevgiler..

  16. Sevgili adsız ziyaretçime:)
    Öncelikle ziyaretiniz için çok teşkr ederim herzaman beklerim..
    Krema sertleştirici(Sahnesteif)
    Gıda boyası(Speise Farbe)
    quarkı sormuşsunuz birde labne peyniri yerine ben kullanmadım hiç ama kullananlar var o daha çok süzme yoğurt tarzı olduğundan ben labnenin yerine onu tercih etmiyorum..umarım yardımcı olabilmişimdir..kocaman sevgiler..

  17. serapcım ellerine sağlık…

    görüntü harikaa…

    üzerindeki çikolatalar çok güzel yakışmış pastana….

    sevgiler canım…

  18. Etkinliğime buyurun
    Gönderen :AYŞE
    36. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.com
    http://gelibolu17.blogspot.com/
    http://selmahlc.blogcu.com/
    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
    09 SUBAT 2009 – 23 SUBAT2009 TARİHLERİ ARASINDA
    http://mutfaktelasi.blogspot.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE”PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 36.HAFTA ” BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

  19. Selam Serapcım, epeydir uğrayamamıştım, halin keyfin yerindedir inşallah….

    Pastanda nefis görünüyor ellerine sağlık canım benim….

    Sevgiler
    Nagehan

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s