HALKA TATLISI

hpim1942
hpim19572

Halka tatlısını canım arkadaşım YASEMİN’DE gördüğümden beri denemek istiyordum sonunda yaptım:) ve iyikide yapmışım tek kelimeyle muhteşem bir lezzet gerçekten, yalnız denemek isteyenlere bu malzemenin yarısını uygulamalarını tavsiye ederim çünkü yazdığım malzemelerden çok fazla çıkıyor,birde tatlınızın çıtır çıtır olmasını istiyorsanız şerbette fazla bekletmeden hemen almak gerekiyor yoksa çok yumuşuyor…
yaseminciğimede çok teşekkür ediyorum tarif için…

HALKA TATLISI
Malzemeler:
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı yoğurt
1,5 Su bardağı irmik
3,5 Su bardağı un
3 Yumurta
1Paket kabartma tozu
1Paket vanilya

Kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti:
1Kg.Şeker
3,5 Su bardağı su
2Damla limon suyu

Yapılışı:
İlk olarak şerbet malzemeleri kaynatılıp şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
Geniş bir çırpma kabına hamuru için olan malzemeler sırasıyla alınıp karıştırılarak akıcı bir hamur elde edilir..
Sıvıyağ iyice kızdırılır ve hamur bir krema sıkma torbasına alınarak kızgın yağın içine halka şeklinde sıkılır önlü arkalı kızartılır ve hemen alıp şerbete atılır (şerbette bekletilirse çok yumuşak oluyor ama hemen batırılıp çıkartılırsa çıtır çıtır oluyor) şerbetten alınarak bir servis tabağına çıkartılır…
Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s