SOYA SOSLU HİNDİ KAVURMA VE FIRINDA ELMA DİLİMLİ PATATES

HPIM0188

SOYA SOSLU HİNDİ KAVURMA
Malzemeler:
500gr.kuşbaşı doğranmış hindi eti
2Yemek kaşığı soya sosu
2Yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Arzuya göre kekik

Yapılışı:
Kuşbaşı et bir kaba alınıp üzerine soya sosu,sıvıyağ ve karabiber ilave edilip karıştırılır,bu sosda buzdolabında 2-3saat kadar bekletilir..
Eti buzdolabından aldıktan sonra tavada kendi suyunu çekene kadar pişirilip suyunu çekince sıvıyağ ilave edilir ve kavrulur gerekirse tuz ilave edilir(soya sosu tuzlu olduğundan dikkatli olmalı ben hiç tuz kullanmadım) ve sıcak servis yapılır..

ELMA DİLİMLİ PATATES
Malzemeler:
Arzu edildiği kadar ince kabuklu patates
1-2Diş Sarımsak
Kekik
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı:
Patatesler iyice yıkanıp kurulanır ve elma dilimi şeklinde dörde bölünür(kabuklu olarak)
üzerlerine çok az sıvıyağ,tuz,kekik ve ezilmiş sarımsak eklenerek harmanlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılıp önceden ısıtılmış 200dereceli fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirilir sıcak servis yapılır..
Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s