BECHER KUCHEN(BARDAK KEK)

HPIM0313

Çok pratik ve bir okadarda lezzetli bir kek..Bu kekin özelliği malzemelerin schmandın bardağıyla ölçülerek yapılmasında,adınıda ordan alıyor zaten 🙂

BECHER KUCHEN
Malzemeler:
1Tane Schmand
1schmandın bardağıyla ölçülmüş Un
1schmand bardağıyla ölçülmüş Şeker
1schmand bardağıyla ölçülmüş çekilmiş badem
3Yumurta
1/2 schmand bardağıyla sıvıyağ
1Paket kabartma tozu
İsteğe göre kuru üzüm(ben koymadım)

Üzeri için:
1Paket bitter çikolata

Yapılışı:
İlk olarak bir çırpma kabına Schmand boşaltılır,boş olan bardak ölçülerek sırasıyla tüm malzeme eklenip mixerle 3dk. çırpılır.Yağlanmış kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir.
Kek fırından çıkıp soğuduktan sonra bitter çikolata benmari usulü eritilip üzerine sürülür ve süslenir..
Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s