KORSAN PASTA

Sonunda uzun zamandır yapmak istediğim  ilk şeker hamurlu pastamı yaptım:)
Görümcemin torunu Arda için yaptığım  korsan pasta ilk denemeye göre hiçde fena olmadı sanırım 🙂

KORSAN PASTA
Malzemeler
pandispanyası için:
4Adet yumurta
3Türk kahvesi fincanı şeker
5Türk kahvesi fincanı un
1Paket kabartma tozu

ara kreması için (pastacı kreması)
3Su bardağı süt
2çay bardağı şeker
1çay bardağı un
2Tatlı kaşığı nişasta
1Paket vanilya
2Yumurta sarısı

1Paket kremşanti
Krem şanti için 1bardak süt

Üzeri için:
Şeker hamuru

Yapılışı:
İlk olarak pandispanyayı hazırlamak için malzemeler çırpılıp yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilip soğumaya bırakılır..
Ara kreması için kremşanti ve süt  hariç diğer malzemeler karıştırılıp ocakta pişirilirilerek soğumaya bırakılır,soğuduktan sonra mixerden geçirilir.
Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır,ve çok az bir kısmı pasta üzeri için ayrılıp diğer kalanı soğumuş olan kremaya eklenip karıştırılır..
Soğumuş olan pandispanya eninden ikiye kesilir parçanın birinin üzerine krema sürülüp kekin diğer parçası kapatılır ve buzdolabında biraz bekletilir..
Ayırdığımız kremşanti pastanın her tarafına çok ince bir şekilde sıvanır(bu işlem şeker hamurunun yapışması için)şeker hamuru nişasta serpilmiş tezgahta ince açılıp pastanın üzeri kaplanır,kenardan fazlalıklar kesilip çıkartılır.Renklendirilmiş şeker hamuruyla üzeri süslenir..
Afiyet olsun..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s