SODALI PATATESLİ BÖREK

SODALI PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
Malzemeler
5Adet yufka
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1,5 Su bardağı soda

İç malzemesi
Haşlanmış patates
1Kuru soğan
1er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Tuz
Baharat

Üzeri için
1Yumurta sarısı
Susam

Yapılışı
Öncelikle içini hazırlamak için haşlanmış patatesler rendelenir,diğer tarafta bir tavaya az sıvıyağ alınarak doğranmış soğan ilave edilip kavrulur salça,patates tuz ve baharatlarda eklenerek sotelenip ocaktan alınır..
Sıvıyağ ve soda karıştırılarak sosu hazırlanır..
Her yufka dörde bölünüp hazırladığımız sosla her tarafı ıslatılır iç malzemeden konulup rulo sarılır ve kendi etrafında dolanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir bütün yufkalar bu şekilde tamamlandıktan sonra artan sos böreklerin üzerine her tarafları ıslanacak şekilde dökülür ve böreklerin sosu çekmesi için en az 20dk  bu şekilde bekletilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir önceden ısıtılmış fırında 200derecede pişirilir..
Afiyet olsun..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s