HAŞHAŞLI ŞEKERPARE

HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
Malzemeler
250gr.Margarin
2Yumurta
1Çay bardağı şeker
1Su bardağı irmik
1Paket vanilya
1Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Şerbeti için
4Su bardağı şeker
4Su bardağı un
Birkaç damla limon suyu

Üzeri için
Mavi haşhaş
Az süt

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin şekerle çırpılıp sırasıyla yumurtalar ve diğer malzemeler eklenip yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir..Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak üste gelecek tarafları önce süte batırılıp sonrada haşhaşa bulanıp yağlanmış tepsiye dizilir..Önceden ısıtılmış 200dereceli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir…
Şekerpareler pişerken şerbeti hazırlanır…Fırından alınca sıcak şerbet dökülür (ikiside sıcak olacak)  bir gece bekletilip servis yapılır…
Afiyet olsun..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s