ELMALI TART

ELMALI TART
Malzemeler
Hamuru için
375gr. Un
125gr.Şeker
1Paket vanilya
1Yumurta
Bir çimdik tarçın
250gr. Tereyağ veya margarin

Üzeri için
7-8 Adet elma
1Limonun suyu
50gr. yaprak badem
Üzerine gezdirmek için bir kaşık bal(biraz suda açılacak)

Yapılışı
İlk olarak hamurunu hazırlamak için derin bir kaba un,şeker,vanilya,tarçın alınıp karıştırılır.Yumurta,küp doğranmış tereyağı veya margarinde eklenerek yoğrulur.Hamur streçfilme sarılıp buzdolabında 1saat kadar bekletilir..
Diğer tarafta elmaların kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır ve kalın dilimler halinde kesilip üzerlerine limon suyu gezdirilir..
Hamur dolaptan alınıp açılıp yağlı kağıt serilmiş  kare fırın tepsisine alnır(yada hamur tepsiye alındıktan sonra elle bastırarak yayılır) hamurun üzerine elma dilimleri düzgünce yerleştirilir,elmalarında üzerine badem serpilip 180dereceli önceden ısıtılmış fırında 35-40dk. kadar pişirilir..
Fırından çıktıktan sonra üzerine suda açılmış bal gezdirilir..
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s