BAKLAVA

BAKLAVA
Malzemeler:
500gr. Hazır baklavalık yufka
150gr Ceciziçi veya fındık
250gr.Margarin veya tereyağı

Şurubu için:
400gr. Su
600gr. Şeker
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:
İlk olarak şurubu 20-25dk. kaynatılarak hazırlanır soğumaya bırakılır….
Yağ eritilir..Tepsiyi yağladıktan sonra yufakalar tek tek 3.yaprağa kadar tepsiye serilir yağlanır her 3yaprakta bir yağlayarak 9.yaprağa kadar devam edilip iri çekilmiş cevizin yarısı serpilir.tekrar her 3yaprakta aynı işlem yapılıp 15.yaprakta kalan ceviz serpilir.Kalan yapraklarda her 3yaprakta bir yağlanıp bitene kadar devam edilir,bitince istenilen şekilde kesilip kalan yağ sıcak olarak baklavanın üzerine gezdirilir..
Önceden ısıtılmış 180-200dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirilir..
Fırından çıkarılan baklavanın üzerine ılık olarak şurubu dökülür ve dinlenmeye bırakılır…
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s