KABAK TATLISI

KABAK  TATLISI
1kg.Balkabağı
1,5 Su bardağı şeker
Üzerine ceviziçi

yapılışı:
Balkabağı bir gece önceden soyulup,yıkanıp dilimlenir bir tencereye dizilip üzerine şeker eklenip tencerenin kapağı kapatılıp bekletilir..Ertesi sabah kısık ateşte yumuşayana kadar( karıştırmadan) pişirilir….
Soğuduktan sonra servis yaparken isteğe göre üzerine tahin veya iri dövülmüş ceviz  serpilir…
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s