BADEMLİ KAYISILI PİLAV

Malzemeler
2Su bardağı pirinç
100gr. Badem
100gr.Kuru kayısı
Tereyağı
1Tavuksu tablet
1kesme şeker
Tuz
Su

Öncelikle pirinç ılık suda biraz tuz atılıp bekletilir…
Bademler sıcak suya konularak 20-25dk bekletilir ve kabukları soyulur,çok az sıvıyağda rengi dönene kadar kavrulur…
Diğer tarafta kayısılar uzunlamasına şeritler halinde doğranır…
Tencereye tereyağı alınarak eritilip yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir kavrulur bademler ve kayısılarda eklenip şeker,tuz,tavuksuyu tablet ve suyuda eklenip karıştırılarak pişmeye bırakılır…
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s