KARNIYARIK POĞAÇA

Malzemeler

1Su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
2,5yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1Yaş maya (kuruda olabilir)
Aldığı kadar un

içi:
Kıyma
kurusoğan
sıvıyağ
tuz,baharat
Üzeri için:
domates ve sivri biber
1Ymurta sarısı

yapılışı:
İlk olarak maya ılık sütte eritilip şeker,tuz,su,sıvıyağ eklenerek karıştırılır ve yavaş yavaş un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur üzeri kapatılarak mayalanması için bekletilir..
Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlamak için az sıvıyağda kıyma,soğan ve baharatlar kavrularak hazırlanır…Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp elde bastırarak açılır ve karşılıklı iki kenarlardan çizikler atılıp ortalarına iç malzemeden konup karşılıklı kenarlar kesilen yerlerden birbirinin içinden geçirilip poğaça hazırlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip birazda böyle tepside mayalandırılır üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir…
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s