BAKLAVA HAMURUNDAN EL AÇMASI BÖREK

Herzaman yaptığım baklava hamurunu bu defa börekte denemek istedim,kıyır kıyır çok leziz bir börek oldu…..

BAKLAVA BÖREK
Malzemeler:
1Su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1Yumurta
1Yemek kaşığı sirke
1Tatlı kaşığı tuz
1paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Açmak için
Nişasta

Üzerine
150 gr.Tereyağı

İç malzemesi
Beyaz peynir,maydonoz karışımı…veya arzuya göre değişik iç malzemede hazırlanabilir…

Yapılışı:
Hamur malzemeleri yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilip dinlendirilir…
Dinlenmiş olan hamur 40 bezeye ayrılır,her beze küçük bir tabak boyutunda bol nişasta ile açılıp üst üste 20tanesi dizilir , diğer 20 bezede aynı şekilde açılıp hazırlanır.
Üst üste dizilmiş ilk 20yapraklı hamur nişastayla tepsinin büyüklüğünde açılarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır ve önceden hazırlanan iç malzeme eşit miktarda hamurun üzerine serpiştirilir ve diğer 20lik hamur aynı şekilde bol nişastayla tepsi büyüklüğünde açılıp peynirli karışımın üzerine hertarafı kapatacak şekilde yayılır ve börek dinlenmeye bırakılır..
Dinlenen börek dilimlere kesilip eritilmiş tereyağı üzerine sürülür ve önceden ısıtılmış 200dereceli fırında kızarana dek pişirilir…
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s