ÇITIR TAVUK

Malzemeler:
1Adet tavuk göğsü
2Yemek kaşığı yoğurt
1Yemek kaşığı domates salçası
1Yumurta
tuz,karabiber,kekik,pul biber
Üzeri için galete unu,un veya susam

Yapılışı:
Yıkanan tavuk göğsü jülyen doğranır.
Sosu hazırlamak için bir kaba yumurta ,yoğurt,salça,tuz ve baharatlar alınarak karıştırılıp tavuk etleri bu karışıma eklenip karıştırılır bikaç saat buzdolabında bekletilir bir gece bekletilirse daha güzel oluyor.
Buzdolabından çıkarıldıktan sonra etler arzuya göre una,galete ununa veya susama bulanır(bence en güzel galete unu oluyor) kızgın yağda kızartılıp bir süzgece alınarak fazla yağı süzdürülür…
Afiyet olsun…..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s