TARÇINLI UN HELVASI

Malzemeler:

1/2 Su bardağı sıvıyağ
1Su bardağı Un
1Su bardağı şeker
1Su bardağı su
1Çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Bir tencereye sıvıyağ alınarak kızdırılır ve un eklenip devamlı karıştırarak rengi dönene kadar kavrulur,ocağın altı kısılıp önceden hazırladığımız ılık suda eritilen şekerli karışıp dökülüp devamlı karıştırılır ve tarçın eklenir suyunu çekince tencerenin kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.Demlendikten sonra isteğe göre şekillendirilir…
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s