BALKABAĞI KURABİYE

 

Malzemeler:
Hamuru için:
250gr. tereyağı
1yumurta
1çay bardağı pudra şekeri
1yemek kaşığı yoğurt
1çay kaşığı kabartma tozu
1paket vanilya
2-3yemek kaşığı  pişirilmiş balkabağı püresi(istege bağlı)
Aldığı kadar un

iç malzemesi:
500gr. balkabağı
1/2 su bardağı şeker
ceviz kırığı

Sapları için karanfil:
şekil vermek için yorgan ipi

Yapılışı:
Hamuru hazırlamak iin oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı geniş bir kaba alınıp diğer malzemelerde eklenerek yavaş yavaş un ilavesiyle yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir.
iç malzeme için balkabağı küp doğranıp üzerine şeker serpilir pişirilir, püre haline getirilir iri çekilmiş ceviz eklenip karıştırılarak hazırlanır.
Hamurdan parçalar koparılıp elde açılır ortasına hazırlanan iç malzemesinden konulup kapatılır yuvarlaklar yapılır balkabağı şeklini vermek için  etrafı yorgan ipiyle çok sıkmadan sarılıp bağlanır,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 180derecelik fırında yaklaşık 15dakika pişirilir…fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ipleri çıkartılıp ortalarına saplarını yapmak için karanfiller batırılır..
Afiyet olsun..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s