VİŞNELİ İRMİK TATLISI

Malzemeler:
1lt.süt
9yemek kaşığı irmik
11yemek kaşığı şeker
1şişe vişne konservesi
1tepeleme yemek kaşığı nişasta
Vanilya

İlk olarak bir tencereye irmik, şeker ve süt alınarak koyulaşana dek pişirilip ocaktan alırken vanilya eklenip karıştırılıp ocaktan alınır ve arzu edilen ıslatılmış bir kalıba dökülüp soğumaya bırakılır..
sosu için küçük bir tencereye nişasta ve vişne konservesi suyuyla birlikte alınıp koyulaşana kadar pişirilir soğuduktan sonra tatlılının üzerine dökülür buzdolabında dinlendirilip servis yapılır…
Afiyet olsun…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s