MİLFÖY HAMURUNDAN TALAŞ BÖREĞİ

hpim1926MİLFÖY HAMURUNDAN TALAŞ BÖREĞİ
Malzemeler:
10-12 Adet milföy hamuru
1çay bardağı konserve bezelye
1Çay bardağı küçük doğranmış et
1Adet küp doğranmış havuç
1Adet küp doğranmış patates
1Adet kuru soğan
Tuz,karabiber,kekik
Sıvıyağ
1Yemek kaşığı salça
Üzeri için: 1yumurta sarısı
Çörekotu veya susam

Yapılışı:
İlk olarak bir tencereye yağı alıp eti kavurup yemeklik doğranmış soğan eklenerek kavrulur ve salçada eklenerek karıştırılıp bir bardak kadar su eklenip pişirilir,etler yumuşayınca bezelye,havuç,patates eklenir baharat ve tuzu ayarlanıp suyuda azalmışsa çok az suda ilave edip pişmeye bırakılır,iyice suyunu çekip piştikten sonra ocaktan alınır..
Her milföy hamurunun ortasına soğumuş olan harçdan konulup hamur zarf şeklinde kapatılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam veya çörekotu serpilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir…
Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s